Plectra Training & Advies

Waterloseweg 58
7311 JK Apeldoorn

06 246 987 46
info@plectra.nl

K.v.K. nr: 30157251

Over Hans Baan

Ik ben geboren en opgegroeid in Twente. Na met veel plezier een periode in de stad Groningen te hebben gewoond, studeerde ik Sociale en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Ik specialiseerde me in het functioneren van teams; ontwikkelde trainingen teambuilding en visieontwikkeling. Ook heb ik me grondig verdiept in de Transactionele Analyse. Een uitstekende methode voor het onderzoeken van zowel relaties tussen mensen als het analyseren van belemmeringen en het ontwikkelen van het potentieel van individuele mensen. Daarnaast deed ik onderzoek naar ziekteverzuim en welzijnsrisico’s binnen het werk.

Tijdens mijn studie werkte ik bij een instelling voor verstandelijk gehandicapten. Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt en veel geleerd: dat gelukkig zijn weinig te maken heeft met verstand, maar des te meer met wijsheid.

Na mijn afstuderen ging ik werken als zelfstandig organisatiepsycholoog. In 1999 richtte ik mijn eigen trainings- en adviesbureau op. Mijn passie is mensen helpen groeien, stappen laten maken. Door op het verruimen van de blik en ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Ik help je zoeken waar het vastloopt en snappen wat er aan de hand is; hoe je weer verder kunt. Ik noem dat sleutels zoeken. Waar liggen jouw sleutels? Als je die gevonden hebt, kun je weer verder. Mijn kracht ligt in het bieden van eenvoud. Met eenvoud creëer je grip. Ik ben goed in ingewikkelde zaken helder maken.

Ik ben registerpsycholoog NIP / Arbeid & organisatie.

Over de leeuw

Beren op de weg zien is één, maar een leeuw op de weg zien is nog een graad erger. Deze leeuw zat voor ons op de weg in een wildpark in Zuid-Afrika. In de praktijk viel het erg mee: de leeuw lag te slapen midden op de weg. Hij werd wakker door ons, stond langzaam op en liep naar rechts weg de struiken in. Daarna hebben we hem niet terug gezien.
Zo gaat het ook vaak met rampspoed dat je voor je ziet. Eerst ben je bang. Maar de vraag is, wie voor wie bang zou moeten zijn. Een rustige benadering, ondezoekend en het niet uit de weg gaan, maakt dat de rampspoed verdwijnt en plaats maakt voor een nieuwe richting. Ik help je graag met het opruimen van jouw leeuwen.

Over de naam Plectra

Plectra was de naam van de kat die ik in Groningen had. Plectra ben ik  in de loop van de jaren als pseudoniem gaan gebruiken. Voor mij was de naam Plectra Traning en Advies daarom een eenvoudige keuze. Maar er is nog een reden. Plectra is met meervoud van plectrum (Een plastich schrijfje waarme je gitaar kunt spelen.) Je ziet een plectrum terug in mijn logo. Ik maak al vrijwel mijn hele leven muziek en speel diverse instrumenten, waaronder gitaar. Muziek maken is een belangrijk anker in mijn leven en een inspiratiebron in mijn werk. Samenwerken is als samen muziek maken. Ik speel in een Ierse Folkband: Uncle Nobby.